Friday, 2020-06-05, 11:45 AM
Welcome Gæst

Hobro Steelers

Regler i amerikansk - Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Offentligt » Amerikansk » Regler i amerikansk
Regler i amerikansk
Steeler-HendelDate: Thursday, 2008-02-28, 12:41 PM | Message # 1
...
Group: Administrators
Messages: 29
Reputation: 0
Status: Offline
For de nye og såvel også gamle - her er en oversigt og reglerne i amerikansk fodbold smile :

Spillets rammer
Amerikansk fodbold spilles på en bane, som måler 120x50 yards, og ligesom i europæisk fodbold, har hvert hold et mål i hver ende af banen. Et hold består af 45 spillere, men kun 11 af disse er på banen samtidig. Hver spiller har en helt fast og veldefineret rolle og position. Ingen spillere er fx både med i forsvar og angreb. Når et hold mister bolden, løber de 11 angribere ud, og 11 forsvarer løber ind.

En kamp spilles over to halvlege, hver med 30 minutters effektiv spilletid - dvs. en kamp vil typisk tage 2-3 timer. Mellem de to halvlege er der en pause på 15 minutter. I hver halvleg foretages der sideskift efter de første 15 minutters spil.

Spillets forløb
Nærmest som i et militærslag, går det ud på at vinde terræn ved at føre bolden op ad banen, der er inddelt på tværs i zoner på hver 5 yards. Hvert hold har 4 forsøg til at føre bolden mindst 10 yards frem. Lykkes det ikke får det modsatte hold bolden.

Spillet sættes i gang ved at bolden rækkes mellem benene bagud til "Quarterback'en", der er den spiller på holdet, der dirigerer angrebsspillet.

Quarterback'en kan enten aflevere bolden bagud til en "Runningback", der løber fremad med bolden indtil han tackles.

Eller også kan Quarterback'en vælge at kaste fremad blandt venner og fjender til en brugbar angriber, f.eks. en "Wide Receiver", en "Runningback" eller en "Tight End". Det siger sig selv, at man kan vinde mest terræn ved at kaste bolden fremad, men risikoen er også, at en modspiller griber bolden i luften (interception) - og så går det pludselig hurtigt den anden vej!

De eneste spillere, der ikke må tage imod en aflevering, er de indre linemen - "Tackels", "Guards" og "Center" - og "Quarterbacken" (hvis han allerede har haft bolden ved et direkte snap fra centeren).

Message edited by hobro-steelers - Thursday, 2008-02-28, 12:48 PM
 
Forum » Offentligt » Amerikansk » Regler i amerikansk
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Login form
Site friends
Copyright MyCorp © 2020 |